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Section 6.9 Coaches contained within the Alcohol. Think Again Beach Tour – 

Players Handbook for 2024/2025 includes incorrect information and this Errata 

contains the corrected details which is effective immediately.   

 

6.9 Coaches 

Coaches are not permitted on the Alcohol. Think Again Beach Tour except for 

Under 18 teams and AYBVC Athletes. 

 

Under 18 team coaches 

Teams can elect one coach per tournament that may be situated in a designated 

area determined by Tournament Staff. Coaches are asked to make themselves 

known to Tournament Staff before their teams first game of the tournament. 

Coaches must leave the court at the time of the coin toss. 

• The coach’s name must be supplied on all scoresheets for the matches in 

which they are coaching.  

• Coaches are only allowed to “coach” during time outs or set intervals and 

may not communicate with match officials (this includes criticism and/or 

dispute of the referee calls), opposing players and coaches.  

• If a coach’s name is not on the scoresheet when the game commences, 

the referee should ask the coach to leave the match zone.  

• Coaching includes all forms of verbal and non-verbal communication and 

interaction.  

6.9.1. What a coach can do during a game  

A coach may only speak to players during the following breaks in play:  

• Prior to the match commencing.  

• During a time out.  

• During the break between sets.  

6.9.2. What a coach cannot do during a game  

• A coach may not speak to the opposing players or coaches.  

• A coach may not question a referee decision.  

• If either of the above occurs, the coach will be warned and if it persists, 

they will be penalised further, according to the sanction scale. 

6.9.3 Coaching Fines 
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• All coaches are required to have at least a Level 1 Coaching qualification 

and a $50 fine will be applied to the player who registered for the round if 

the coach does not hold an accreditation. 

• If a coach is found to be coaching an adult team, the $50 fine will also be 

applied to the player who has registered for the round.  


